Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά για τον κιμά
- 300 γρ  σάλτσα ντομάτας
- 1/4 κ.γ μαύρο πιπέρι
- αλάτι
-  μπαχάρι
- γλυκό κόκκινο  πιπέρι
- κάρυ
-  κύμινο
- 1.κ.γ ξηρό δυόσμο
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ σ .Μιξ μεξικάνικη σκόνη FAJITA
- ελαιόλαδο
- ½ προετοιμασμένη σόγια

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την σόγια.
Μόλις πήραν βράση έριξα την  προετοιμασμένη βιολογική σόγια..

βράσιμο τουλάχιστον μισή ώρα θέλει ο κιμάς..οπότε κανονίζετε το νερό..και καλή μας όρεξη...εγώ δεν βάζω κασέρι...μόνο μαϊντανό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου