Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

CHOKO BISCO


από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
 - 1 ½   πακέτο κομματιασμένα μπισκότα
- 100 γρ. καβουρντισμένα καρύδια. 
- 50 γρ. κακάο
- 250 γρ. ζάχαρη και
- 240 γρ. νερό
- 150 γρ φρέσκο βούτυρο
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ τεμαχισμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το κακό, την ζάχαρη και το νερό.
Αφού ανακατευτούν καλά βάζουμε και το βούτυρο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 7-8 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο περίπου ένα τέταρτο βάζουμε μια βανίλια και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα ανακατεύοντας για να πάει παντού. 
Το στρώνουμε σε φόρμα και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος  και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα.
Περιμένουμε 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε πάνω και γύρω στο γλυκό που το έχουμε βγάλει από τη φόρμα.

Το αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο και με την κρέμα που περίσσεψε κάνουμε σαντιγί και γαρνίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου