Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

ΣΑΜΑΛΙ


από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά
- 1 ½  κούπες σιμιγδάλι ψιλό.
- 1 ½  κούπες σιμιγδάλι χοντρό.
- 1 ½  φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
- ½  κουταλάκι σόδα
- 3 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
- ½  κουταλάκι μαστίχα 
Χίου
- σιρόπι....κατά τον γνωστό τρόπο.....


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, να θυμηθείτε να ανακατέψετε την σόδα στο πορτοκάλι . και τα αφήνετε για 4 ώρες σκεπασμένα με μεμβράνη να φουσκώσει το σιμιγδάλι. 
Απλώνετε σε ταψί και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Ρίχνετε και το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει....
Σημείωση: Πρέπει να σημειώσω ότι η συνταγή έλεγε να το χαράξουμε πριν το βάλουμε στο φούρνο και να βάλουμε ένα ολόκληρο άσπρο αμύγδαλο και κανέλα.. 
Στην περίπτωσή μου όμως επειδή δεν είχα τα δύο είδη σιμιγδαλιού, κρατούσε λίγη υγρασία και δεν χαράζονταν.Αλλά " μη φοβού" γίνεται τέλειο!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου