Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2,5 κούπες τριμμένο καρότο
- 3  αυγά
-  200 γρ. αλεύρι  φαρίνα που φουσκώνει μόνο  του και 100 γρ κανονικό αλεύρι
- 1 κ.γ κανέλα
- 1κ.γ γαρίφαλο
-  1 φλιτ. Ελληνικού καφέ .καφέ χυμό πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
-  ελαιόλαδο 1 φλζ του καφέ
- 1 ½  γ.κ μπεικιν
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψει..ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι..και στη συνέχεια  αφού ομογενοποιηθεί στο μίξερ τη κανέλα το γαρίφαλο τις βανίλιες...το χυμό πορτοκάλι....και όταν ανακατευθούν καλά ρίχνουμε όλο το αλεύρι με το μπεικιν μέσα..λίγο λίγο .

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180-185 βαθμούς για 20 λεπτά..
Δεν θέλει παραπάνω..βάλτε μία οδοντογλυφίδα να σιγουρευτείτε ..
βγάλτε το από το φούρνο και μόλις κρυώσει πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη
καλή επιτυχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου