Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΟΓΙΑΣ




από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- ½  σακουλάκι σόγιας κιμά
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί...(δεν πέταξα καθόλου. κρασί .το έβαλα όλο..)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.γ ξερό δυόσμο
- 1 κ.γ ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
- 1.κγ κύμινο
- ¼  ματσάκι μαϊντανό
-  1 αυγό
- 2 κ σ αλεύρι (άμα θέλετε βράζετε μία πατάτα και την πολτοποιείτε και τη προσθέτετε)

Εκτέλεση
Αδειάζουμε  το σακουλάκι από βραδύς σε βραστό νερό και την άλλη μέρα το στραγγίζουμε



ότι βάζουμε στο κιμά..έβαλα και εδώ...

 άφησα το μείγμα 4-5 ώρες και τηγάνισα..



οι μικροί μεγέθους είναι για μεζέ με τσίπουρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου