Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ



 από την Ευαγγελια Βανιωτη

 Υλικά
- 1 κούπα η φλιτ..ζάχαρη
- ½  κούπα βούτυρο από ηλιέλαιο βιολογικό
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κουτ .γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλατάκι
- 1 κ.σ κανέλα
- ½  κ.σ κακάο σκόνη
- αλεύρι 3 κούπες..άλλα δείτε μετά τη μιάμιση κούπα..όσο πάρει μέχρι να μη κολάι στα χέρια η ζύμη..
- καστανή ζάχαρη αν έχετε για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε από νωρίς αυγά και βούτυρο να πάρουν θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε τα ζάχαρη και το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει..σε ένα άλλο μπολ έχουμε χωρίσει τα αυγά..



το ασπράδι μας το κάνουμε μαρέγκα άλλα όχι πολύ σφικτή..ρίχνουμε και ένα ένα τα κροκάδια..και όλο μαζί το μείγμα στο ήδη έτοιμο μείγμα στο μίξερ βούτυρο-ζάχαρη..


το χτυπάμε λίγο και μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά έκτος από αλεύρι...όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά..και σταματάμε το μίξερ να συνεχίσουμε στο χέρι..το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και να μη κολάι...έχουμε ετοιμάσει το φούρνο προθερμασμένο σε αέρα 180 βαθμούς..


προσοχή..όχι παραπάνω από 8-10 λεπτά..γίνονται σκληρά τα κουλουράκια..μπορεί να σας φαίνονται πολύ μαλακά στα 10 λεπτά.... 
άλλα βγάλετε τα ..θα σκληρύνουν μετά και άλλο...
καλή επιτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου