Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


από την Despoina Maraki

Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά  σούπας κανέλα
- ½  κούπα φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου
- λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή η καστανή) για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Σε άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια από τα αυγά και προσθέτω σιγά σιγά τους κρόκους.
Χτυπάω καλά και τα προσθέτω στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας με το χέρι.
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί ένα τέταρτο .
Ανοίγω φύλο με το πλάστη και κόβω με κουπ διάφορα σχεδία...πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ένα τέταρτο της ώρας..
όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν ..

σκληραίνουν αμέσως είναι τραγανά και πεντανόστιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου