Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

COOKIES ΒΑΝΙΛΙΑΣ




από την Androniki Nikaki

Υλικά
- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
- 350 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 
- 1 βανίλια 
- 1 αυγό 
- 1 μπεικιν 
- 100 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
- 400 γραμμάρια αλεύρι κανονικό 
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια 

Eκτέλεση
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνει άσπρη κρέμα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τα αλεύρια.


Κλείνω και αποθηκεύω σε μεμβράνη στο ψυγείο για 12 ώρες. 
Ψήνω στους 170 0 για 15 λεπτά περίπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου