Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ



 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- φασόλια
- καρότα
-1 ξερό κρεμμύδι
-αλάτι
-πιπέρι
-χυμό από 1 λεμόνι
-ελαιόλαδο
-σχοινόπρασο
-μαϊντανός
-2-3 σκελίδες σκόρδου
-σχοινόπρασο
-αγγουράκι  τουρσί

Εκτέλεση

Από βραδύς μουσκεύουμε τα φασόλια. Το πρωί τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τα καρότα. Όταν γίνουν τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. 
Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ βάζοντας και τα πράσινα λαχανικά μας να αλεσθούν κι αυτά μαζί. Αν είναι πολύ πηχτά προσθέτουμε και λίγο ζουμί. 
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λεμόνι. 
Στο κάθε πιάτο προσθέτουμε και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. 
Γαρνίρουμε με αγγουράκι  τουρσί.
Αν έχουμε και φρέσκο ζυμωτό ψωμί  στρωνόμαστε στο τραπέζι για τα καλά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου