Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

ΣΠΑΝΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΟΥΡΛΙΑ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά

- 1 κιλό σπανάκι
- 2 αυγά
- 6 κ.σ. γαλέτα
- λίγο λάδι
- αλατοπίπερο
- 200 γρμ. φέτα
- τριμμένο κεφαλοτύρι γύρω στα 200 γρμ.
- ολίγον βούτυρο

Εκτέλεση

Αφού στύψουμε το σπανακιον (χωρίς να το κόψουμε/τσιγαρίσουμε/ζαλίσουμε) να βγάλει τα ζουμιά του, το προσθέτουμε στη λεκανίτσα που έχουμε βάλει όλα τα υπόλοιπα και τα κάνουμε ένα τουρλουμπουκι!


Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ και προσθέτουμε πάνω πάνω λίγο λάδι και τυρί.



Το βάζουμε στο φούρνο στους 200' Κ για μίση ωρίτσα πάνω κάτω! γευστικό και απλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου