Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

από την Octomper Thesallo

Yλικά
- 1 κούπα φαρίνα απ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 1 αβγό
- 2 βανίλιες
- 2/3  κούπας κακάο
- 1 κουταλάκι μπεικιν
- ½  κουταλάκι σόδα
- λίγο αλάτι
- ½  κούπα λάδι (εγώ βάζω μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο)

Για το γλάσο
- ½  κούπα γάλα (η κρέμα γάλακτος)
- 250 γρ κουβερτούρα
- 1 ½  κουτάλια βούτυρο
- 1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρονται εκτός των υλικών του γλάσου μαζί στο μίξερ. Ανακατεύονται καλά  και  μετά ψήνουμε την πίτα μας στον φούρνο, στον  αέρα στους 175-180 βαθμούς για 40' περίπου

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, τραβάμε από τη φωτιά, βάζουμε τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε και  γλασάρουμε τη ζύμη (φροντίζουμε η ζύμη να είναι σχετικά κρύα!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου