Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ





από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
η κλασσική συνταγή έχει..
- ανά 250 γραμ κρέας..(όχι μοσχάρι, αλλά  αρνί...)
- ψωμί μπαγιάτικο όση είναι η μάζα του κιμά...σε
- κόκκινο κρασί όχι πολύ τόσο όσο χρειάζεται για να φουσκώσει το ψωμί και να μπει και αυτό στη μάζα......
- 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο κύμινο
- 4 μέτριες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένο..
- αλάτι
- πιπέρι
-  μαϊντανό
-  4 λιαστές ντομάτες
Για την σάλτσα
- άλλες 4 σκελίδες σκόρδο
-  2 πρέζες δυόσμο
- αλάτι πιπέρι
-  μουστάρδα..1 κ.σούπας
Για την σόγια 
- μισό πακέτο
- αλεύρι (4 κ.σ)
- 1 φλζ καφέ κόκκινο κρασί  
- 1 κ γ κύμινο
- ½  ματσάκι μαϊντανό
-  αλάτι
- πιπέρι
-  4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
ανακάτεψα..έπλασα και τηγάνισα


Αν θέλετε ψήστε τα στο γκριλ



...μόλις τηγανίστηκαν και δεν άντεξα τσάκισα 4 απίστευτοι....τους υπολοίπους τους έριξα στη σάλτσα ντομάτας με τις 4 σκελίδες σκόρδο τη μουστάρδα 1 κ.σ και αλάτι και πιπέρι μία πρέζα δυόσμο...


για ένα τεταρτακι.....


μετά έκανα και νερόβραστο ριζότο..γιατί η σάλτσα είναι πολύ βαριά ...και το ευχαριστηθήκαμε...καλή σας επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου