Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά


- 100 γρ φιστίκια Αίγινας
- ½  κιλό μέλι
- 50 γρ κράνμπερις
- 50 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 100 γρ. τριμμένο μπισκότο digestive
- 50 γρ. φιστίκια κασιους
- 100 γρ  σουσάμι
- 50 γρ χοντροκομμένα καρύδια
- 50 γρ χοντροκομμένα φουντούκια
- 20 γρ. μαύρο σουσάμι
- τρούφα
-  τριμμένη καρύδα

- τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά και όταν πάρει βράση αποσύρουμε.
Περνάμε από ένα τηγάνι όλους τους ξηρούς καρπούς να καβουρδιστούν ελαφρά εκτός  από τα κράνμπερις και τις σταγόνες σοκολάτας..
Ρίχνουμε μέσα στο ζεστό μέλι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα πλάθουμε μπαλίτσες και τελειώνουμε περνώντας από τρούφα κλπ ...
Διατηρούνται σε δροσερό μέρος.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου