από Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αλεύρι 500 γραμμάρια (σήκωσε άλλα 200)
- 1 κουταλάκι μαστίχα χιώτικη
- 220 γραμμάρια βιτάμ
- 1/2 με 3/4 κούπας στέβιας
-1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
- μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- κρυσταλλική στέβια για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη στέβια και τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χτυπάμε και κάνουμε σκόνη την μαστίχα με λίγη ζάχαρη κι την ρίχνουμε στο μείγμα μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με το γάντζο του μίξερ.
Αν χρειαστεί η ζύμη αλεύρι ρίχνουμε σιγά σιγά.
Η ζύμη έτοιμη όταν ξεκολλά από την λεκάνη και μπορεί να πλαστεί με το χέρι.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετούμε τα διάφορα σχέδια κουλουριών πάνω στο ταψί.
Τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική στέβια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου