Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ


από την Despoina Maraki

Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο
- 2 φακελάκια ξηρή μάγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
- 1 κουτάλια της σούπας μαχλέπι
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 125 γρ βούτυρο
- 300 γρ ζάχαρη
- 500 κιλό γάλα πλήρες
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι η αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ανακατεύω όλα τα στέρεα υλικά(και τη μάγια)
Ζεσταίνω το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα και τα προσθέτω στο αλεύρι.
Χτυπάω απαλά με πιρούνι τα αυγά και ρίχνω κι αυτά μέσα
Ανακατεύω με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα μαζί ,,,δεν ζυμώνω ούτε προσθέτω αλεύρι...το μείγμα πρέπει να κολάι στα δάκτυλα ...σκεπάζω και το αφήνω 4 ώρες μέχρι να φουσκώσει

Οταν πλάθουμε τα τσουρέκια κάλο είναι να βουτάμε τα χέρια μας σε λίγο λαδάκι...αλείφω με αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι...ψήνω για 15 λεπτά στους 50 μέχρι να φουσκώσουν και για μίση ώρα στους 180..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου