από την Despoina Maraki
Υλικά
- 2 φακελάκια ξηρή μάγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
- 1 κουτάλια της σούπας μαχλέπι
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 125 γρ βούτυρο
- 300 γρ ζάχαρη
- 500 κιλό γάλα πλήρες
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι η αμύγδαλα φιλέ
Ζεσταίνω το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα και τα προσθέτω στο αλεύρι.
Χτυπάω απαλά με πιρούνι τα αυγά και ρίχνω κι αυτά μέσα
Ανακατεύω με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα μαζί ,,,δεν ζυμώνω ούτε προσθέτω αλεύρι...το μείγμα πρέπει να κολάι στα δάκτυλα ...σκεπάζω και το αφήνω 4 ώρες μέχρι να φουσκώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου