Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- κουμ κουάτ
- 1 λίτρο τσίπουρο

Για το σιρόπι

- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό


Εκτέλεση

Πλένουμε με κρύο νερό τα κούμ κουάτ


Τοποθετούμε τις φλούδες του κουμ κουάτ στο βάζο.
Προσθέτουμε το τσίπουρο κι κλείνουμε ερμητικά το βάζο.


Το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 15 ημέρες
Ετοιμάζουμε το σιρόπι αφήνοντάς το για 5 λεπτά να βράσει.
Έχουμε περάσει από φίλτρο το ποτό μας και όταν κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε και το αλκοόλ.
Τοποθέτουμε το ποτό σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να μείνει να ωριμάσει για 10 ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου