Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μαρούλι κομμένο σε χοντροκομμένες λωρίδες
- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 1 κύβος κρέατος
- λάδι
- νερό
- αλάτι εάν χρειάζεται
- πιπέρι
- αυγό
- λεμόνι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τον άνιθο.
Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά μας να μαραθούν.



Όταν δούμε ότι έχουν σωθεί τα υγρά που έβγαλαν προσθέτουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα μαρούλια.



Μόλις καθίσουν σε όγκο ρίχνουμε το νεράκι μαζί με τον κύβο.
Προσθέτουμε το πιπέρι.
Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα τότε χτυπάμε αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου