από Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μαρούλι κομμένο σε χοντροκομμένες λωρίδες
- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 1 κύβος κρέατος
- λάδι
- νερό
- αλάτι εάν χρειάζεται
- πιπέρι
- αυγό
- λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τον άνιθο.
Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά μας να μαραθούν.
Όταν δούμε ότι έχουν σωθεί τα υγρά που έβγαλαν προσθέτουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα μαρούλια.
Μόλις καθίσουν σε όγκο ρίχνουμε το νεράκι μαζί με τον κύβο.
Προσθέτουμε το πιπέρι.
Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα τότε χτυπάμε αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου