Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


 από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι καρυδόψιχα
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- βανίλια ή σκονάκι βανίλιας
Κρέμα
- άνθος αραβοσίτου με κακάο μιά δόση όπως γράφει η συσκευασία
- 660 γραμμάρια γάλα
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουταλιά μπαμπάτσικη βούτυρο

Εκτέλεση
Κτυπάμε αλύπητα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν προσθέτουμε το λάδι , και μετά με μια σπάτουλα ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν. 
Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Αδειάζουμε σε βουτυροαλευρωμένο σκεύος και ψήνουμε σε αντιστάσεις 45-50 λεπτά στους 170 0 .
Περιχύνουμε με ευγένεια (σιγά σιγά με το σιρόπι που το έχουμε φτιάξει από την αρχή για να είναι σχετικά κρύο.
Μετά φτιάχνουμε την κρέμα και ρίχνουμε όπως είναι ζεστή, σε κομμάτια την κουβερτούρα και το βούτυρο .



Προσθέτουμε την κρέμα στο γλυκό μας με κομματάκια καρύδια από πάνω για στόλισμα ή ολόκληρα αν τα προτιμάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου