Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- 250 γρ κουβερτούρα
- 150 γρ βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 και 1/3  φλιτ. ζάχαρη
- 1 φλιτ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- βανίλια

Εκτέλεση
Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν
Ξέρετε σιγά σιγά στους 40 βαθμούς για μισό λεπτό και πάλι από την αρχή καμιά δεκαριά φορές, ή σε μπεν μαρί .
Κτυπάμε αλύπητα μέχρι να ασπρίσουν  τα αυγά και την ζάχαρη και προσθέτουμε απαλά τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα
25 λεπτά ψήσιμο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις ή στους 150 αέρα


Πασπαλίζουμε άχνη από πάνω



Γίνονται αφρός και μια μπάλα παγωτό και κατευθείαν στην κόλαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου