Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΣΟΣ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μαρούλι ψιλοκομμένο
- κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 3-4 σύκα ξερά κομμένα σε μικρά κομμάτια
- σουσάμι
- αμύγδαλο χοντροκομμένο

Για την σός

- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο 
- χυμό πορτοκαλιού
- μέλι
- λίγη μουστάρδα


Εκτέλεση

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα σύκα.
Καβουρντίζουμε το αμύγδαλο με το σουσάμι.
Τα ρίχνουμε στην σαλάτα μας.
Έχουμε ετοιμάσει την σός μας και περιχύνουμε την σαλάτα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου