Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- μανιτάρια φρέσκα λεπτοκομμένα
- βούτυρο
- 1 κύβος κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- ζωμό κότας 2 και 1/2 φλιτζάνια τσαγιού και έχουμε ζεστό νερό αν χρειαστούμε περισσότερο ζωμό
- θυμάρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- γραβιέρα τριμμένη




Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα μανιτάρια να μαραθούν.


Όταν τα υγρά τους έχουν σωθεί τότε προσθέτουμε το βούτυρο και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε και αυτό μαζί.
Ρίχνουμε το θυμάρι και το αλάτι με το πιπέρι.
Έχουμε ετοιμάσει τον ζωμό μας και σιγά σιγά τον ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς.


Όταν το ριζότο μας έχει γίνει προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και λίγο βούτυρο.


Σερβίρουμε το ριζότο και προσθέτουμε επιπλέον τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου