από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- μανιτάρια φρέσκα λεπτοκομμένα
- βούτυρο
- 1 κύβος κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- ζωμό κότας 2 και 1/2 φλιτζάνια τσαγιού και έχουμε ζεστό νερό αν χρειαστούμε περισσότερο ζωμό
- θυμάρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα μανιτάρια να μαραθούν.
Όταν τα υγρά τους έχουν σωθεί τότε προσθέτουμε το βούτυρο και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε και αυτό μαζί.
Ρίχνουμε το θυμάρι και το αλάτι με το πιπέρι.
Έχουμε ετοιμάσει τον ζωμό μας και σιγά σιγά τον ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το ριζότο μας έχει γίνει προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και λίγο βούτυρο.
Σερβίρουμε το ριζότο και προσθέτουμε επιπλέον τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου