Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

ΦΑΒΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 250 γρ περίπου φάβα
-  1 ματσάκι πράσινα κρεμμύδια
-  λίγο σχοινόπρασο
-  μπόλικος δυόσμος
- μαϊντανός
- πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
-  χυμό ενός  λεμονιού
- 2 ασπράδια
- βρώμη αλεσμένη στο μούλτι, ΑΝ  χρειαστεί

Εκτέλεση
Βράζουμε καλά την φάβα μέχρι να χυλώσει και την στραγγίζουμε  για να φύγουν όλα τα υγρά της.



Με τα χέρια μας την πολτοποιούμε λίγο. Αν θέλουμε την αλέθουμε στο μούλτι


Εν τω μεταξύ πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα πράσινα αρωματικά μας. 


Τα προσθέτουμε στην φάβα και αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε ελαφρά τα 2 ασπράδια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπόλ  μας.


Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, περίπου 2 ώρες.
Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί .


Πλάθουμε το μείγμα μας σε κεφτεδάκια  και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Αν δούμε πως δεν πλάθονται, αλέθουμε λίγη βρώμη στο μούλτι και το προσθέτουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0 μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Στο πιάτο μας τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι

Σερβίρουμε και μια σαλάτα και καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου