Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 400 γραμμ. ζυμαρικά (κοχύλια, φαρφάλες, η κοφτό μακαρονάκι)
- 2 φινόκιο (μαραθόριζες)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- σχοινόπρασο
- μαϊντανός
- ντομάτες λιαστές
- λίγο λάδι από τις λιαστές ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τις μαραθόριζες 


και τις ψιλοκόβουμε.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο νερό και μαραίνουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και τις μαραθόριζες.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο  και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε το μάτι.
Βράζουμε  τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, σχοινόπρασο και στο τέλος 

γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Λάδι δεν βάζουμε έξτρα, παρά μόνο όσο πάρουμε μαζί με τις λιαστές ντομάτες από το βάζο.

Παρατήρηση: προσοχή στο αλάτι, επειδή και οι ντομάτες και το λάδι τους έχουν αρκετό αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου