Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


από την  Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
-  1 φλιτζάνι από χυμό 2 λεμονιών και συμπλήρωσα νερό
- 1 ½  φλιτ ζάχαρη
- ½  φλιτ ηλιέλαιο
- 800 γραμ  περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο  του
- 1 κ ,γ μπεικιν
-  1 φλιτζάνι σύκο γλυκό κουταλιού στεγνό σε κομματάκια
- 2.κ, γ γαρίφαλο
- 1 κ γ κανέλα
- ½  κ γ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά , εκτός από το αλεύρι. Και όταν ομογενοποιηθούν  προσθέτουμε το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα  σε ένα λαδωμένο ταψάκι μικρό.



Ψήνουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 0 για μισή ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου