Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


από την Eleni Tsila

Υλικά
- 2 κιλά κατσικάκι (εγώ έβαλα μπούτι)
- 2 κιλά μελιτζάνες (σοταρισμένες)
- 3 πατάτες μέτριες ( σοταρισμένες)
- 2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
- 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½  ποτήρι κρασί
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι και  πιπέρι

Εκτέλεση
Σε 1 κούπα λάδι σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες και μετά σοτάρουμε το κατσικάκι.
Όταν ροδίσει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Αφότου σοταριστούν και αυτά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις μαλακώσει το κρέας το βάζουμε στο ταψί, μαζί με τις μελιτζάνες και τις πατάτες και το βάζουμε στο φούρνο για 1 - 1,5 ώρα στους 200 0
Δοκιμάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου