Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

ΡΟΞΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ




από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 2 πακέτα έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού (στρογγυλά)
(γίνονται και με δικό μας-ή φτιάχνουμε μία πίτα ολόκληρη)
Για την γέμιση
-1 κούπα του τσαγιού ανθότυρο τριμμένο
-1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
-1 κούπα χοιρινή μπριζόλα σε κυβάκια
- 1 ποτήρι κρασιού κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι κρασιού κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά

Εκτέλεση

Ενώνουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο μας στους 200 0,διότι το χρειάζεται το ζυμάρι να γίνει αφράτο.
Γεμίζουμε με την γέμιση τα φύλλα και κλείνουμε  όπως τα σκαλτσούνια,  δηλαδή  ανοικτά από επάνω.
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν περίπου 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου