Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ






από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά

- 1 κουνέλι σε μερίδες περίπου 1,5 κιλό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη ντομάτα σε καρέ
- 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
- 1 κ.γ. μουστάρδα σε σπόρους
- 1 κ.σ. πάπρικα
- ½  κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 ½   κ.γ. κόλιαντρο
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- κάρυ

Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με λίγο αλάτι και  ψήνουμε  στο φούρνο στους 200°C μέχρι να μισοψηθούν σε ταψί.
Αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε το σοτάρισμα, έτσι ώστε δεν θα  απορροφήσουν καθόλου λάδι οι μελιτζάνες και γίνουν βαριές και θερμιδογόνες.



Στην προκειμένη περίπτωση οι μελιτζάνες είναι από την κατάψυξη, έτοιμες, μισοψημένες, οπότε απλώς τις ξεπαγώνουμε από βραδύς.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κουνέλι  μαζί με το κρεμμύδι, την ντομάτα και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ίσα να μην κολλήσει, μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του και το κρέας και τα λαχανικά μας.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μέχρι να πιει η ντομάτα τα υγρά της. 
Αλατοπιπερώνουμε , και ανακατεύουμε
Αδειάζουμε στην γάστρα  όπου ήδη έχουμε βάλει τις μελιτζάνες και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.



Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κουρκουμά και κάρυ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0 μέχρι να γίνει το φαγητό μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου