Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

ΚΟΝΤΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φλούδες λεμονιού που έμειναν από το λιμοντσέλο
- κρυσταλλική ζάχαρη


Εκτέλεση

Αφού στραγγίξουμε καλά τις φλούδες τις ψιλοκόβουμε.
Τις πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.
Τις απλώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν.


Τις χρησιμοποιούμε στα κέικ και στα γλυκά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου