Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- μαρούλια


Εκτέλεση
Πλένουμε τα μαρούλια και τα στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά πολλά νερά τους. 


Τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε στον στεγνωτήρα λαχανικών. 




Αφού στεγνώσουν τα βάζουμε σε μια σακούλα και κλείνοντας την στον σακουλοποιό, βγάζουμε και όλον τον αέρα . 
Τα παγώνουμε στην κατάψυξη


και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα για να φτιάξουμε το φρικασέ μας, την εποχή που δεν έχει μαρούλια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου