από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- φυστίκια Αιγίνης τρυφερά πριν σχηματίσουν το κέλυφος 1400 γραμμάρια
- ζάχαρη 2200 γραμμάρια
- νερό 1200 γραμμάρια
- φλούδα πορτοκαλιού
- 3 λεμόνια κομμένα στα 4
- χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα φυστίκια σε μεγάλη λεκάνη να φύγουν σκόνες από πανω απο τον καρπό
Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό προσθέτουμε τα κομμένα λεμόνια και ρίχνουμε τα φυστίκια.
Έτσι τα διατηρούμε για 2 μέρες αλλάζοντας συνεχώς το νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φυστίκια.
Τα αφήνουμε για 3 λεπτά να βράσουν από την στιγμή φυσικά που αρχίσει ο βρασμός.
Τα σουρώνουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για 3 φορές.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τις αναλογίες που δίνουμε.
Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός αφήνουμε να βράσει το σιρόπι γα 6-7 λεπτά.
Τότε ρίχνουμε τα φυστίκια και μόλις πάρουν βράση μετράμε 7-8 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά είναι τα φυστικια.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και Το αφήνουμε να μείνει για ένα 24ώρο.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει προσθέτοντας και τον χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου