Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φυστίκια Αιγίνης τρυφερά πριν σχηματίσουν το κέλυφος 1400 γραμμάρια
- ζάχαρη 2200 γραμμάρια
 - νερό 1200 γραμμάρια
- φλούδα πορτοκαλιού
- 3 λεμόνια κομμένα στα 4
- χυμό από ένα λεμόνι



Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα φυστίκια σε μεγάλη λεκάνη να φύγουν σκόνες από πανω απο τον καρπό



Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό προσθέτουμε τα κομμένα λεμόνια και ρίχνουμε τα φυστίκια.
Έτσι τα διατηρούμε για 2 μέρες αλλάζοντας συνεχώς το νερό.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φυστίκια.



Τα αφήνουμε για 3 λεπτά να βράσουν από την στιγμή φυσικά που αρχίσει ο βρασμός.
Τα σουρώνουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για 3 φορές.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τις αναλογίες που δίνουμε.



Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός αφήνουμε να βράσει το σιρόπι γα 6-7 λεπτά.
Τότε ρίχνουμε τα φυστίκια και μόλις πάρουν βράση μετράμε 7-8 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά είναι τα φυστικια.



Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και Το αφήνουμε να μείνει για ένα 24ώρο.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει προσθέτοντας και τον χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου