Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μάτσο μάραθο
- κρεμμυδάκια μπόλικα
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι

Για την ζύμη

- 250 γραμμάρια αλεύρι
- αλάτι
- χυμό λεμονιού
- λάδι
- ρακί
- λίγο χλιαρό νερό.



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να μείνει κανένα μισάωρο να ξεκουραστεί.


Την χωρίζουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού.



Έχουμε ψιλοκόψει τον μάραθο και τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νερό να μαραθούν.



Όταν πέσουν σε όγκο τότε ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε σε λεπτό φυλλαράκι την ζύμη μας και αφού βάλουμε γέμιση το διπλώνουμε δημιουργώντας ένα μαραθοπιτάκι σε μισοφέγγαρο.
Τα πατάμε στην άκρη με ένα πιρούνι και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου