από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 μάτσο μάραθο
- κρεμμυδάκια μπόλικα
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
Για την ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- αλάτι
- χυμό λεμονιού
- λάδι
- ρακί
- λίγο χλιαρό νερό.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να μείνει κανένα μισάωρο να ξεκουραστεί.
Την χωρίζουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού.
Έχουμε ψιλοκόψει τον μάραθο και τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νερό να μαραθούν.
Όταν πέσουν σε όγκο τότε ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε σε λεπτό φυλλαράκι την ζύμη μας και αφού βάλουμε γέμιση το διπλώνουμε δημιουργώντας ένα μαραθοπιτάκι σε μισοφέγγαρο.
Τα πατάμε στην άκρη με ένα πιρούνι και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου