Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 250 γραμμάρια αλεύρι
- λίγη ρακί
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- λάδι
- χλιαρό νερό όσο σηκώσει




Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά μας όλα μαζί και αφήνουμε να μείνει η ζύμη για κανένα μισάωρο να ξεκουραστεί.


Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια μεγέθους καρυδιού.


Ανοίγουμε σε φυλλαράκι το κάθε μπαλάκι ζύμης και φτιάχνουμε τυροπιτάκια χορτοπιτάκια μαραθοπιτάκια που τα τηγανίζουμε στο τηγάνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου