Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ


από την Despoina Maraki

Υλικά
- το χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι(προαιρετικά)
- αλεύρι κοσκινισμένο με 1 κουταλάκι μπέικιν ....τόσο μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ
- 1 ½  φλιτζάνι μαρμελάδα σύκο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε  ζυμώνοντας όλα τα υλικά...στρώνουμε  τη μισή ζύμη και λίγο παραπάνω στο ταψάκι
Συνεχίζουμε  με τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη κάνω διάφορα σχήματα...

Πασπαλίζουμε  με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε  στους 170-180 για 45 λεπτά περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου