από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 4 ώριμες ντομάτες
- 200 γρ. περίπου χαλούμι ή κατσικίσιο τυρί κομμένο σε λεπτές
φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 8 κουταλιές ελαιόλαδο
- μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- αλάτι χοντρό για το πασπάλισμα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετούμε σε 4 στρογγυλά σαγανάκια ή σε 4 αλουμινόχαρτα.
Βάζουμε ανάμεσα στις ντομάτες φέτες τυριού.
Από πάνω ξανά ντομάτες και ξανά τυρί. Χτίζουμε κάτι σαν πύργο δηλαδή.
Καβουρντίζουμε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι
σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το σκορπίζουμε πάνω από τις ντομάτες και το τυρί μαζί με το αλάτι, το μπούκοβο ή την πιπερίτσα, τη ρίγανη, το πιπέρι..
Κλείνουμε τα αλουμινόχαρτα ή σκεπάζουμε τα σαγανάκια
και ψήνουμε στους 200° C για 10΄.
Ανοίγουμε προσεχτικά τα αλουμινόχαρτα, επειδή είναι ζεστά, ρίχνουμε από 1-2 κουταλάκια λάδι και σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα και σερβίρετε.
Σημ.: 1. μπορούμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με το λάδι που αναγράφεται στα υλικά.
.Σημ.: 2 Λίγο πριν να ψηθεί άνοιξα το αλουμινόχαρτο και τα άφησα να ξεροψηθούνε περισσότερο!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου