Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά

- 1 πακέτο μύδια
- 3  φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
- 1 μέτριο κρεμμυδάκι ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ½  φλιτζανάκι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ του καφέ τσίπουρο

Εκτέλεση
Αχνίζω πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ..μετά ρίχνω ολίγον ελαιόλαδο..μέχρι να αρπάξει ελαφρώς το κρεμμυδάκι..και ρίχνω το ρύζι.(το ρύζι σχετικά είναι λίγο.).
Μόλις πιει το λαδάκι και αρχίσει να κολλάει...ρίχνω το τσίπουρο
Το αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ..και ρίχνω το αλάτι το πιπέρι και 6 φλιτζανάκια του καφέ νερό...για να τρώμε μύδια και όχι ρύζι..
Αφού βράσει κάνα 10 λεπτο.. ρίχνω άνηθο και τα πλυμένα μύδια..βράζει για κάνα 5λεπτό..μετά σβήνω τη φωτιά..και βάζω το καπάκι και τα αφήνω να πιούνε όλα τα υγρά
Απλά θεϊκό..

Καλή σας επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου