Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ


από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
για την βάση
- 2 πακέτα πτι-μπερ
- 100 γρ.γάλα
για την κρέμα
-  3 φακ.άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 2 λίτρα γάλα
- 180γρ.ζάχαρη.
για την επιφάνεια και διακόσμηση
- 1φακ.ζελέ φράουλα
- φράουλες φρέσκες


Εκτέλεση
Σε ταψί η πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο φακελάκι. 
Ρίχνουμε την μισή πάνω στα μπισκότα και μετά άλλη μία στρώση μπισκότα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη και το βάζουμε ψυγείο να σφίξει.
Πλένουμε στραγγίζουμε και κόβουμε τις φράουλες . 
Όταν η κρέμα παγώσει φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και  στρώνουμε τις φράουλες στην κρέμα και με κουτάλα προσεκτικά ρίχνουμε το ζελέ. 
Βάζουμε ξανά στο ψυγείο να παγώσει  και έτοιμο.
καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου