από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- κολοκυθοανθοί
- ρύζι καρολίνα
- δύοσμος
- μαϊντανός
- άνιθος
- ντομάτα τριμμένη
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε προσεχτικά τους στήμονες από τα λουλούδια.
Ετοιμάζουμε την γέμιση μας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης να σωταριστουν.
Ανοίγουμε προσεχτικά τα άνθη και τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με την γέμιση.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα τον ένα δίπλα στον άλλον αφού κλείσουμε το πάνω μέρος του άνθους και ρίχνουμε λίγο νερό,λίγη ντομάτα τριμμένη και λάδι.
Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω για βάρος και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρυζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου