Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθοανθοί
- ρύζι καρολίνα
- δύοσμος
- μαϊντανός
- άνιθος
- ντομάτα τριμμένη
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
-  λάδι
- νερό




Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε προσεχτικά τους στήμονες από τα λουλούδια.
Ετοιμάζουμε την γέμιση μας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης να σωταριστουν.
Ανοίγουμε προσεχτικά τα άνθη και τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3  με την γέμιση.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα τον ένα δίπλα στον άλλον αφού κλείσουμε το πάνω μέρος του άνθους και ρίχνουμε λίγο νερό,λίγη ντομάτα τριμμένη και λάδι.


Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω για βάρος και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρυζι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου