Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΟΣΤΡΑΝΤΣΙΑΤΕΛΑ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- 500 γρ, κρέμα γάλακτος
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- μπισκότα διάφορα που θα γεμίσουμε
- και .γεμιστά για μέσα  
- μια σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Βράζουμε το ζαχαρούχο σε χύτρα 35 λεπτά ακριβώς όπως είναι σκεπασμένο με νερό αφού έχουμε αφαιρέσει το χαρτί, αν δεν έχουμε χύτρα θέλει 3 ώρες και να συμπληρώνουμε το νερό που εξατμίζεται.
Μετατρέπουμε δηλαδή το ζαχαρούχο σε καραμέλα όπως στο μπανόφι ,μπορούμε να κάνουμε και 4 ζαχαρούχα μαζί και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο και 3 μήνες για να μην έχουμε κάθε φορά αυτή την διαδικασία
Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και μετά διαλύουμε σε μια μικρή ποσότητα την καραμέλα πολύ καλά δουλεύοντας το μίξερ στο φούλ. Μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε ακόμα λίγο πιο απαλά
Τρίβουμε τα γεμιστά μπισκότα με τα χέρια και βάζουμε την σοκολάτα στην κατάψυξη για λίγο για να μπορέσουμε να την ξύσουμε (εγώ το κάνω με μαχαίρι) γίνεται και στο χοντρό του τρίφτη.

Προσθέτουμε τα παραπάνω καλούδια στο παγωτό και είτε το βάζουμε σε τάπερ και στην κατάψυξη είτε κάνουμε σαντουιτσάκια με διάφορα μπισκότα.
Δεν κάνει με τίποτα κρυστάλλους και είναι το πιο απαλό παγωτό!

Επειδή έκανα πολλά από αύριο θα αρχίσω δίαιτα γιατί αλλιώς καταστράφηκα!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου