Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

ΘΡΑΨΑΛΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό θράψαλα
- ½ κιλό σπανάκι
- 300-400 γρ πράσα
- 4-5 κολοκυθάκια
- 5-6 πράσινα κρεμμυδάκια ή 2 ξερά κρεμμύδια
- λίγο μάραθο η δυόσμο
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε , και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα θράψαλα και τα πλένουμε καλά.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα νερά τους και μετά τα αδειάζουμε σε μια γάστρα.
Εν τω μεταξύ, έχουμε πλύνει και χοντροκόψει το σπανάκι, τα πράσα και τα κολοκυθάκια.
Τα προσθέτουμε κι αυτά στην γάστρα.
Σειρά έχουν τα κρεμμύδια, είτε πράσινα , είτε ξηρά, καθώς και τα μυρωδικά μας.
Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0
Σημ. 1: επειδή δεν τρώω μαγειρεμένο λάδι, το φαγητό θα ψηθεί χωρίς αυτό και θα το προσθέσω ωμό στο πιάτο μου.
Σημ.2: το λάδι μπορούμε να το βάλουμε στην κατσαρόλα και να τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια. Κατόπιν συνεχίζουμε κανονικά την συνταγή μας.

Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου