Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
- κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μέλι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μουστάρδα
- λάδι
- θυμάρι
- γραβιέρα Κρήτης λεπτοκομμένη


Εκτέλεση

Σε τηγάνι ρίχνουμε βάζουμε τα λουκάνικα και τα σωτάρουμε με το λάδι.
Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι να σωταριστεί.


Ρίχνουμε το θυμάρι και τελικά τα σβήνουμε με το ξύδι μέλι και μουστάρδα που έχουμε χτυπήσει.
Τα ρίχνουμε καυτά στην πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τις λεπτοκομμένες φέτες γραβιέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου