Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 200 γραμμάρια ινδική καρύδα
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- στέβια 3-4 κουταλιές σούπας
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 αυγά
- ελάχιστο γάλα αν χρειάζεται
- καρυδόψυχα 




Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την στέβια.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
Ρίχνουμε το μπέκιν και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τέλος προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε.
Αν δεν δουλεύεται προσθέτουμε λίγο γάλα για να ενωθούν καλύτερα.
Τα πλάθουμε σε μπισκοτάκια και βάζουμε για στόλισμα ένα κομματάκι καρυδι.


Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου