Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΟΤΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2-3 καρότα ξυσμένα στον τρίφτη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 
- λάδι
- μέλι
- μπαλσάμικο
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι



Εκτέλεση

Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τα ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το λάδι το μπαλσάμικο το θυμάρι και το μέλι.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε την σαλάτα μας στο ψυγείο για μια ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου