Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΠΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- αλάτι
- ξύδι
- λάδι
- καρύδι πολτοποιημένο
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1- 2 κουταλιές νερό




Εκτέλεση

Λιώνουμε το σκόρδο του ρίχνουμε λίγο αλάτι και το πιέζουμε με ένα κουτάλι να γίνει κουτάλι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το λάδι και συνεχίζουμε με το κουτάλι να το ανακατεύουμε.
Βάζουμε το καρύδι αφού το έχουμε πρεσάρει από την πρέσα του σκόρδου και προσθέτουμε λίγο νερό για  να είναι πιο αραιό και το πιπέρι με τον μαϊντανό.
Γαρνίρουμε με τηγανητά λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου