από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- πιπεριές κομμένες σε φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 αυγά
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
- φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια
- φύλλο κρούστας
- σουσάμι
- μαυροκούκι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να μαραθούν για να πέσουν σε όγκο.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε ελαφρώς να τσιγαριστούν προσθέτοντας τότε και το σουσάμι.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και την φέτα.
Σε ένα ταψί αφού το λαδώσουμε απλώνουμε το φύλλο.
Το λαδώνουμε και προσθέτουμε και το επόμενο.
Αφού βάλουμε τα επιθυμητά φύλλα κάτω αδειάζουμε το μείγμα μας.
κλείνουμε την πίτα μας με τα φύλλα που προεξέχουν και προσθέτουμε τα υπόλλοιπα φύλλα για να την σκεπάσουμε.
Την κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια και αφού την λαδώσουμε ρίχνουμε σουσάμι και μαυροκούκι.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως να ξεκολλά από το ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου