Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πιπεριές κομμένες σε φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 αυγά
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
- φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια
- φύλλο κρούστας
- σουσάμι
- μαυροκούκι




Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να μαραθούν για να πέσουν σε όγκο.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε ελαφρώς να τσιγαριστούν προσθέτοντας τότε και το σουσάμι.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και την φέτα.
Σε ένα ταψί αφού το λαδώσουμε απλώνουμε το φύλλο.
Το λαδώνουμε και προσθέτουμε και το επόμενο.
Αφού βάλουμε τα επιθυμητά φύλλα κάτω αδειάζουμε το μείγμα μας.


κλείνουμε την πίτα μας με τα φύλλα που προεξέχουν και προσθέτουμε τα υπόλλοιπα φύλλα για να την σκεπάσουμε.
Την κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια και αφού την λαδώσουμε ρίχνουμε σουσάμι και μαυροκούκι.


Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως να ξεκολλά από το ταψί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου