Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κούπα κριθαράκι ολικής άλεσης
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- κύβος κοτόπουλου η λαχανικών
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα που την κομματιάζω με το χέρι
- γραβιέρα τριμμενη




Εκτέλεση

Σε τηγάνι ρίχνω τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια να μαραθούν μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά τους.


Τότε προσθέτω το λάδι και τσιγαρίζω τα λαχανικά.
Προσθέτω και το κριθαράκι και το τσιγαρίζω.


Σε βραστήρα βάζω νερό και το βράζω να υπάρχει.
Σβήνω το κριθαράκι και τα λαχανικά με το κρασί και χαμηλώνω την φωτιά αφήνοντας να εξατμισθεί το κρασί.


Τότε προσθέτω το νερό με μέτρο γιατί όταν θα σωθεί θα ξαναρίξουμε πάλι και αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε και το κύβο όπως και το πιπέρι και το αλάτι.
Όταν κοντεύει να βράσει το κριθαρότο προσθέτουμε λίγο νερό και τα τυριά.


Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Η επιτυχία του φαγητού έιναι να ρίχνουμε το νερό σιγά σιγα και μάλιστα ζεστό για να μην κόψουμε τον βρασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου