Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  1 ½ κιλό ντομάτες και ντοματίνια διάφορα
-  3-4 κρεμμύδια ξερά
-  ελαιόλαδο
- 3-4  σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- φύλλα βασιλικού
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50-100 γρ. φρυγανιά
- 200 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 καυτερές πιπεριές

Εκτέλεση
Πλένουμε και κομματιάζουμε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια. Τα ντοματίνια τα αφήνουμε ολόκληρα.


Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο νερό , και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαραθούν καλά και να πιουν όλα τα υγρά τους.




Σε ένα ταψί  τοποθετούμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, 



τις ντομάτες κομμένες στη μέση, τον βασιλικό , τον μαϊντανό,  τη ζάχαρη, τη φέτα , καυτερές πιπεριές , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.



Από πάνω πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.


Ρίχνουμε λίγα ακόμη μυρωδικά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι οι ντομάτες να ψηθούν και να πιουν τα υγρά τους.
Μόλις ροδίσει το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!!.

Σερβίρουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου