Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια πλευρώτους
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη

Για την σως Βαλσάμικο

- λάδι
-ξύδι βαλσάμικο
- μουστάρδα
- μέλι



Εκτέλεση

Σε ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
Ραντίζουμε τα μανιτάρια μας με λάδι αφού τα πλύνουμε και τα στραγγίξουμε πρώτα.
Τα αλατίζουμε ,τους ρίχνουμε ρίγανη και πιπέρι και τα ψήνουμε στο γκρίλ κοντά στις αντιστάσεις.
Τα γυρίζουμε όταν έχουν πάρει χρώμα.και τα ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Τα σερβίρουμε με την σώς βαλσαμικού και τα προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου