Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

ΚΑΡΠΟΥΖΟΣΑΛΑΤΑ




από την Giota Haropoulou

Υλικά
- καρπούζι
- τυρί φέτα
- ξερό κρεμμύδι
- φρέσκο δυόσμο
- ελιές
- αλάτι
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο

 Εκτέλεση
Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε με τα χέρια και την φέτα από πάνω.
Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και τις ελιές σε ροδέλες.
Αλατίζουμε , ρίχνουμε λίιιιιγο λάδι και για χρώμα τελειώνουμε με το μπαλσάμικο.
Καλή μας όρεξη!!!!!!




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου