Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μπουτάκι από κατσίκι
- κεφαλοτύρι
- λάδι
- μουστάρδα
- μέλι 
- μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- δεντρολίβανο



Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το αφήνομε να στραγγίξει
Χτυπάμε όλα τα υλικά μας για να ανακατευτούν και αλείφουμε το κρέας με την μαρινάδα.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και βάζουμε το κεφαλοτύρι και το δεντρολίβανο.



Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα.



Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για κανένα 2ωρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου