από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μανιτάρια φρέσκα η κονσέρβας
- μάραθος
- ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σπόρια
- τυρί φέτα
- τυρί γραβιέρα
- ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 1 αυγό
- φύλλο κρούστας
- λάδι για τα φύλλα
- βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- σουσάμι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι τον μάραθο την ντομάτα και τα μανιτάρια και τα βάζουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε την ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν σωθούν τα υγρά προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και τα τυριά.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα φύλλα και τα λαδώνουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου