Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μανιτάρια φρέσκα η κονσέρβας
- μάραθος
- ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σπόρια
- τυρί φέτα
- τυρί γραβιέρα
- ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 1 αυγό
- φύλλο κρούστας 
- λάδι για τα φύλλα
- βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- σουσάμι




Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι τον μάραθο την ντομάτα και τα μανιτάρια και τα βάζουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε την ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν σωθούν τα υγρά προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και τα τυριά.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα  φύλλα και τα λαδώνουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.


Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου